Gasztró

Bangkokban van egy leves, amit már 45 éve főznek

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.22 | 17:18

Nem, nem ugyanazt a receptet, hanem konkrétan ugyanazt a hatalmas fazék levet rotyogtatják már évtizedek óta.

A mesterleves fogalma az európai gasztronómiában sem ismeretlen, a Távol-Keleten pedig kifejezetten elterjedt a rendkívül hosszú ideig főzött alaplé. Kínában sokan állítják, hogy a levük 100 évnél is régebbi, hozzájuk képest ez a thaiföldi verzió még gyerekkorban van.

A dolog lényege, hogy a nap végén megmaradt levet leszűrik, másnap pedig az új leves készítésénél felhasználják, ebbe teszik bele a friss alapanyagokat (ebben az étteremben éppen marhahúst, belsőségeket, zöldségeket és friss tésztát) és fűszereket, és mivel mindig gondosan felforralják, a gyomorrontástól sem kell tartani. Csak arra kell ügyelni, hogy a nap végén soha ne fogyjon el teljesen a lé, így mindig lesz mit beletenni a másnapi adagba, az ízek pedig állítólag egyre gazdagabbak lesznek.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló