Helyek

Atyaég, Ausztráliában most zajlott a második focistahaj-fesztivál!

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.23 | 20:22

A bundesliga-sérót még 2019-ben sem temetjük, sőt!

Ki hinné, de a világ legtöbbet cikizett férfifrizurája szabályosan diadalt ül a napokban a világ túlfelén. Egy ausztrál kisvárosban összedugták a fejüket a mullet-hívek  – köztük Jessica Ambrose – hogy február 23-án együtt ünnepeljék az ikonikus rőzsét.

A 37 éves nő személyes ügynek tekinti a

mullet-spotting

nevű szenvedélyt: azaz hogy minél több focista-frizurás fickót lásson.

via GIPHY

Az új-dél-walesi egészségügyi dolgozó a Central Coast nevű helyen él, és tízévesen ejtette rabul az ikonikus hajviselet. Miley “Hemsworth” apja, a countrysztár Billy Ray Cyrus tehet mindenről, akit akkor a tévében látott.

Ez nem csak egy frizura, hanem egy életstílus is.

véli a nő. Sydneytől 150 km-re északra, a Kurri Kurri nevű településen 2018 óta rendszeresen megszervezik a Mulletfestet, ahol az ünnepelt hajkoronák mellett a mullet-groupie-k is képviseltetik magukat.

Ez utóbbi hölgyrajongók közt tisztelhetjük Ambrose gyerekkori barátnőit, Alicia Phillist és Erin Campbellt is. A Chelmsford Hotelben közel 160-an jártak idén a szőrszálhasogatónak is nyugodtan nevezhető bemutató csodájára. Komoly verseny van ugyanis, ahol a junior, a hétköznapi, az extrém, a loncsos és a „ranga” mezőnyben is összemérhetik bozontjaikat a bátrak.

Mindezen kategóriák összesítése után pedig kiderülhet, ki idén a Legeslegjobb Mullet. Ambrose lelkesedésének motivációjától égnek állhat több érintett haja:

A mullet spotting olyan sport, ami nagyon mulatságos! Amerre csak a szem ellát, sok büszke frizurás illető van itt. Minden műfajban tolonganak, a kedvencem mégis a vintage stílus!

A rendezvény egyébként a Mark Hughes Foundationhöz kapcsolódik, mely szervezet jótékony célokat is szolgál. A fesztivál kiötlője Laura Johnson, aki fodrászként keresi a kenyerét.

Mullet-családban élek. A férjem és az apósom is ilyen frizurát hord, a négy gyerekem közül kettőről nem is beszélve. Kitaláltuk, hogy hozzunk tető alá egy versenyt, innen indult az egész. Nagyon erős errefelé a mezőny.

 

View this post on Instagram

 

Only 5 sleeps til we get our Mullet on! #mulletfest2018 #chellyhuntervalley

A post shared by Mulletfest2019 (@mulletfest2019) on

A szervező elárulta: nagy álma az, hogy a szerény bányász település

a mulletek Mekkája

legyen. Nem csak az urakat várja, de a hölgyek jelentkezésének is örül.

Látom a városban lófrálni a nőket ilyen fejjel, ám mégsem neveznek be a megmérettetésre. Talán ennyire szerények?

 

View this post on Instagram

 

Our Judges are starting to arrive @mullet_lord

A post shared by Mulletfest2019 (@mulletfest2019) on

A mulletre sokan úgy tekintenek, mint

elől a hivatalos fej, hátul a partyállat

ám már a római birodalom lakói is éltek a jellegzetes frizura előnyeivel. A „skullet” altípus pedig az elől kopasz-hátul hosszú forma, mely 1870 körül tarolt. A ’70-es és ’80-as évek hozták el az igazi aranykort, tájékoztat a News.au.com.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.