Környezet

David Attenborough: ha nem teszünk most a klímaválság ellen, már késő lesz

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.27 | 16:48

Hozzátette: erkölcsi felelősségünk segíteni a menekülteknek is.


A COP26 klímakonferencia az emberiség legjobb esélyének azt tartja, ha a globális átlaghőmérséklet növekedése nem haladja meg az 1,5 Celsius-fokot az iparosodás előtti átlaghőmérséklethez képest.

Attenborough David Shukmannek, a BBC tudományos szerkesztőjének elmondta: hónapról hónapra egyre jelentősebbek és vitathatatlanabbak azok a változások, amelyek a bolygónkon történnek, és amelyeknek pusztító hatásait tapasztaljuk.

Ha nem cselekszünk most, már késő lesz.

– mondta a 95 éves természettudós, és azt is kiemelte, hogy a gazdagabb nyugati országoknak, például Nagy-Britanniának segítenie kell a klímaváltozás miatt otthonukat elvesztő menekülteknek:

“Mi okoztuk ezt, a mi ipari termelésünk az egyik fő tényező a klímaváltozásban, tehát erkölcsi felelősségünk van abban, hogy segítsünk. Még ha nem is mi okoztuk volna, akkor is erkölcsi felelősségünk lenne, hogy tegyünk valamit a sokezernyi férfiért, nőért és gyermekért, akik mindenüket elveszették”.

Attenborough október elején reménykeltőnek nevezte a klímacsúcsot, mint mondta: most először az egész világ hallani fogja az érveket, a problémák elemzését és azt is, hogy mi lehet a megoldás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.