Koronavírus

Azonnali hatállyal kötelezik oltásra az ötven fölöttieket

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.07 | 07:18

Az olasz törvény értelmében június 15-ig minden ötvennél idősebb olasznak be kell oltatnia magát.

Olaszországban eddig több mint 138 ezren haltak bele a koronavírus okozta betegség szövődményeibe. Az egészségügyben és az oktatásban dolgozók számára már korábban kötelezővé tették az oltás felvételét. Tavaly októbertől pedig az olaszok már csak úgy térhetnek vissza munkahelyeikre, ha megkapták az oltást, vagy van friss negatív tesztjük. A szerdai rendelet szerint

az 50 évnél idősebbeknek február 15-től nem lesz elegendő a teszt

a jelenléti munkavégzéshez, csak oltással mehetnek majd dolgozni. Egyelőre nem világos, hogy milyen szankciókra kell számítania annak, aki nem tesz eleget az előírásnak. A korábbi szabályok értelmében az oltatlan és teszteletlen munkavállalókat fizetés nélküli szabadságra lehetett küldeni. “Ezeknek az intézkedéseknek a célja, hogy kórházaink jól tudjanak működni, nyitva maradhassanak az iskolák és folytatódhassanak az üzleti tevékenységek” – fogalmazott az olasz kormányszóvivő.

Az eredeti előterjesztés értelmében kitiltották volna az oltatlanokat a közhivatalokból,

a nem alapvető árucikkeket kínáló üzletekből, bankokból és postahivatalokból, továbbá a fodrászatokból is, de ezt végül úgy módosították, hogy ezeket a szolgáltatásokat negatív teszttel is igénybe lehet venni.

Az olaszok csaknem háromnegyede már az oltás mindkét adagját felvette,

35 százalékuk pedig már az emlékeztető, harmadik oltást is megkapta


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló