Koronavírus

Robban az 5. hullám – újabb gócpont robbant be Magyarországon

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.21 | 07:18
  • trendindex: 7

Már nem sokkal "maradnak le" a nyugat-magyarországi megyék sem.

Budapest, Pest megye és Győr-Moson-Sopron megye a koronavírus elsődleges gócpontjai Magyarországon az elmúlt egy hét esetszámai alapján százezer lakosra vetítve, de Vas és Zala megyében is nagyon berobbant a járvány.

Orosháza, 2021. április 23.
Karkus Edina gyógytornász egy beteggel foglalkozik az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet Aneszteziológiai és intenzív Terápiás COVID-osztályán 2021. április 23-án.
MTI/Rosta Tibor

Az ötödik, omikron hullám első gócpontja Budapest volt és továbbra is a fővárosban a második legmagasabb a százezer lakosra vetített heti fertőzöttszám, az első helyen pedig Pest megye áll a csütörtök reggeli adatok szerint. De már nem sokkal “maradnak le” a nyugat-magyarországi megyék sem.

Győr-Moson-Sopron megye már alig marad el Budapesttől és Pest megyétől, az elmúlt 7 napban 100 ezer lakosra vetítve 937 új fertőzöttet regisztráltak, és Vas, valamit Zala megye is közeledik hozzá.

Gyorsul a járvány a nyugat-dunántúli országrészben, a legfertőzöttebb hazai régiók közül Győr-Moson-Sopron megyében 150 százalékkal emelkedett a 7 napos esetszám, Vas megyében pedig háromszorozódott. Budapesten és Pest megyében közben lassult a dinamika.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló