Koronavírus

Riasztó híreket közölt Szlávik János az omikronról

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.07 | 11:18

„Nem állunk jól” – mondta a járványügyi szakértő hétfőn.

Hétfőn reggel Szlávik János járványszakértő a Mokka vendége volt. A vírushelyzetről elmondta, hogy az omikron hullám tetőzése a következő napokban várható. Ezt követően szép lassan csökkenésnek indulhatnak a számok. „Nem állunk jól, növekszik a kórházban ápolt betegek száma, sajnos növekszik az intenzív osztályon ápolt betegek száma, és egyelőre nem csökken a halottak száma.” – adott helyzetjelentést Szlávik a Mokkában hétfő reggel.

Szlávik szerint az omikron miatt könnyíteni kell,

és nem tartja jó döntésnek a kötelező oltásokat. „Ez teljesen természetes jelenség a járványnak ennek a szakában, hiszen még mindig emelkedik az esetszám. Valahol a héten, a jövő héten várható a tetőzés, és utána reméljük, túl leszünk rajta.” – mondta el Szlávik.

A kórházban ápolt betegek száma nő, az intenzíven is többen vannak, mint korábban. Az omikron megjelenése egyszerre jó és rossz is a negyedik hullámok végén. Jó hír, mert enyhébb tüneteket okoz, mint más variánsok, és rossz, miután rendkívül gyorsan képes terjedni,

sokkal gyorsabb, mint bármelyik másik variáns.

Emiatt elkerülhetetlen, hogy több ember kerüljön kórházba, de valószínűleg sokkal rosszabb lenne a helyzet, ha a delta variáns tudott volna ilyen gyorsan terjedni, mivel ez a variáció lényegesen megterhelőbb tud lenni a szervezetre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.