Koronavírus

A szakértő szerint őszre nátha erősségű lesz a koronavírus

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.16 | 15:18

Végre felszabadulhatunk a COVID alól? Nem lesz már szükség kötelező oltásra és védőintézkedésekre sem.

Illusztráció: 123rf

Egyértelműen lecsengőben van a koronavírus-járvány, az elhunytak és a kórházba kerültek száma is – a várakozásoktól eltérően – jelentősen a harmadik és a negyedik hullám számai alatt maradt – mondta az ATV műsorában Rusvai Miklós virológus. Arra a kérdésre, hogy szükség van-e további oltásokra és szigorításokra a jelen járványadatok mellett, a szakértő nemmel felelt.

Aki eddig beoltatta magát, jól tette, védekezik, ezzel akadályozza a járvány terjedését, de aki nem oltatta be magát eddig, az nyilván nem is akarta oltatni magát. Nem látom értelmét és nem látom olyan indokát most, hogy hirtelen meggondolná magát

– fogalmazott. Az oltási igazolvány kapcsán Rusvai elmondta, bízik benne, hogy májusban ismét kitolják az igazolványok érvényességének határidejét, utána pedig már nem lesz rá szükség. Rusvai úgy gondolja, hogy egy idő múlva már nálunk is feloldják a korlátozásokat, ahogy több országban is – számol be az RTL.hu.

Bár az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) figyelmeztetett a további járványhullámok és vírusvariánsok miatt, a szakember szerint nem szabd elfelejteni, hogy mi most lábalunk ki a vírusból, a déli féltekén pedig most jön majd a tél, az újabb járványhullám. Tehát Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika, Dél-Amerika még biztosan el fog szenvedni járványhullámokat, azonban a szakértő szerint a WHO is már a járvány végét fogja jelezni jövőre.

Az biztos, hogy ősszel újabb mutáns kerül majd be Európába a környező országokból, az viszont már csak náthává szelídülve. Az ötödik hullámmal tulajdonképpen nálunk a Covid kiadta a mérgét

– közölte Rusvai, aki a védőintézkedések közül csak a maszkhasználatot tartaná fenn, de azt is önkéntes alapon.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló