Koronavírus

Ebben az országban börtönt kapsz, ha nem mész orvoshoz a koronavírussal

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.12 | 13:48

Börtön várja Kambodzsában azokat a koronavírus fertőzötteket, akik nem fordulnak orvoshoz.

Öt év börtön is kinézhet Kambodzsában annak az igazolt koronavírus fertőzöttnek, aki nem fordul orvoshoz. A kambodzsai igazságügyi minisztérium munkatársa hétfőn, a közösségi médiában tette közzé a döntést.

Az orvosi kezelés elől elrejtőző fertőzöttek

egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók, és amennyiben bebizonyosodik, hogy megfertőztek másokat, tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak. A hatóságok jelenleg több tucat embert keresnek, akiknek

azt követően veszett nyoma, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A  járvány visszaszorítása céljából a fővárosban két hétre betiltják az alkoholos italok árusítását, az éttermek erre az időre csak elvitelre nyithatnak ki. Kötelező a közalkalmazottak és a fegyveres erők tagjainak vírus elleni oltása is. A 16,5 millió lakosú délkelet-ázsiai országban a hét végéig egymillió oltást adtak be.

Az egymilliomodik beoltott 1250 dolláros (374 627 forint) jutalmat kapott Hun Sen miniszterelnöktől. Kambodzsában a járványnak eddig több mint 4000 igazolt fertőzöttje, a vírus okozta Covid-19-nek pedig 30 regisztrált halálos áldozata van. Emlékezetes, hogy

Szijjártó Péter külügyminiszter novemberi, kambodzsai látogatását követően

az ország összes általános iskoláját is be kellett zárni két hétre, miután a fideszes politikus több embert megfertőzött a délkelet-ázsiai országban. Emiatt Szijjártó aztán kénytelen volt bocsánatot is kérni vendéglátóitól.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló