Koronavírus

BRÉKING: Ezt mondta Merkely Béla rektor a kínai vakcina hatásáról

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.14 | 08:18
  • trendindex: 5

Ősz előtt nem végeznek antitest vizsgálatot a Sinopharm vakcinával beoltottakon.

Merkely Béla rektor szerint a Semmelweis Egyetem talán ősszel kezd majd “a védettséget figyelő, vagyis az antitest kimutatására irányuló vizsgálatokba”. A Népszava azt kérdezte meg, készülnek-e tesztvizsgálatokkal ellenőrizni a hazai beoltottak antitest termelődését. Számos tapasztalat szerint

a kínai Sinopharm vakcina második adagja is kevés

a kellő védettség kialakulásához. Az Egyesült Arab Emírségekben például emiatt már egy harmadik adag Sinopharm beadásával kísérleteznek. Igaz, tulajdonképpen bármelyik vakcina esetében előfordulhat, hogy a szervezetben nem alakul ki megfelelő védettség.

Az ELISA-teszt nevű, nagy pontosságú laborvizsgálat viszont kimutatja

a vakcina hatásosságát – mondta el Rusvai Miklós virológus. Magáncégek 10 és 20 ezer forint közötti áron végzik el ezt a tesztet, ami alkalmas a betegségen átesettek és a beoltottak védettségi szintjének pontos megállapításához. A vizsgálatot a második oltást követő tizedik – tizenkettedik napon érdemes megejteni. A Kelen-Kórház nevű privát laborban hónapok óta figyelnek 55, Pfizerrel beoltott embert. Mind az 55-nél rendben termelődtek antitestek, a szintjük a negyedik hónap után kezdett csökkenni, a labor adataiból úgy tűnik, hogy hat hónap után lehet szükség újabb oltásra. Ez azonban nem számít reprezentatív vizsgálatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
Rangos díjat kapott a Nomádok földje
  • szerző:nuus
  • 2021. 04. 23.