Koronavírus

Itt a brazil mutáns, amely fiatalokat küld a temetőbe

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.15 | 13:48

Két-három hete naponta átlagosan 100 új beteg a szerbiai batajnicai Covid-kórházban. A pozitív teszt után a kétoldali tüdőgyulladás a diagnózis, amely tucatjával pusztít el fiatal, életerős betegeket. A veszélyes brazil mutáns megérkezett.

Noha Szerbia átoltottság tekintetében már igen jól áll, komoly aggodalomra ad okot a tény, hogy felütötte a fejét a rendkívül veszélyes brazil vírusmutáns. Ez a variáns főként a fiatalok körében terjed, a héten ebben a már említett kórházban egy 32 éves, alapbetegséggel nem rendelkező lány is elhunyt.

A brazil mutáns jellemzője, hogy főként olyan fiatal, egészséges, túlsúly nélküli embereket érint, akik kétoldalú tüdőgyulladással kerülnek kórházba, és mindössze 24 óra alatt válik válságossá állapotuk.

A Magyar Szó című lapnak arra a kérdésére, hogy szerinte a vírus brazil törzse bejutott-e Szerbiába, Tatjana Adžić Vukićević  orvos, a batajnicai Covid-kórház igazgatója azt válaszolta, hogy hivatalosan nem, de az általa látott és az eddigiektől eltérően bonyolult klinikai képek alapján közvetetten arra utalnak, hogy a vírus ezen törzse megérkezett az országba.

kép: https://pixabay.com/hu/users/educadormarcossv-5883596/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló