Koronavírus

Sokkoló, de igaz: a következő hullámban az oltottakkal lesznek tele a kórházak!

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.06 | 19:18
  • trendindex: 17

A megrázó információ az angol kormány honlapján látott napvilágot, komoly muníciót szolgáltatva ezzel az oltáselleneseknek. A helyzet azonban ennél komplexebb.

Először is nézzük, mi is maga az infó, ami napvilágra került. Brit virológusok modellezték, hogy augusztusban harmadik hullám várható (náluk eddig még csak kettő volt), amelynek során a kórházba kerülő populáció 60-70 százaléka azok közül kerül majd ki, akik már mindkét oltásukat megkapták.

Ezt az állítást a brit oltásellenes csoportok is kiemelték, azzal a magyarázattal, hogy mindez a vakcinák mérgező, halált okozó hatásának tudható be, és mindenkit kértek arra, hogy ne vegyék fel az oltást, vagy legalábbis a második oltást ne:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@againsttheelite2 által megosztott bejegyzés

Ezt az elméletet időközben a hazai antivaxxer szubkultúra is terjeszteni kezdte, Pócs Alfréddal az élen.

Hamar megérkezett a tudományos cáfolat is. Nem arról van szó, hogy vakcinák mérgezőek lennének és halálhoz vezetnének, hanem arról, hogy augusztusra az átoltottság már olyan széles körű lesz, hogy a leginkább sebezhető réteg is oltva lesz. Ők az idősek és a krónikus betegek, akiknek az év eleji beoltása óta sok idő eltelt, és akik közül sokakat részben emiatt, részben alapbetegségük okán kevésbé véd már az oltás. Mivel a fiatal és egészséges populáció frissen lesz oltva, őket már nem tudja legyűrni a vírus, de a sebezhető, korán oltott csoportok közül sokan megbetegedhetnek.

Az elemzés kiemeli, hogy covid ellen nincs 100 százalékos védelem, de ezzel együtt is kevesebben betegszenek majd meg, mintha egyáltalán nem lenne vakcina.

kép: https://pixabay.com/hu/users/geralt-9301/

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.