Koronavírus

Borul az oltási protokoll? Meglepő dolog derült Pfizer vakcináról! – Mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.14 | 16:18

Ha a Pfizer oltásának második adagját a három-négy hetes intervallumnál később, tizenkét hét után adják be, háromszor több antitest termelődik. 80 éven felüli pácienseknél működött.

Három és félszer magasabb volt a koronavírus elleni antitestek mennyisége azoknál a 80 éven felüli embereknél, akik három-négy helyett 12 hét után kapták meg a Pfizer–BioNTech-vakcina második adagját. Ez derült ki a Birminghami Egyetem tanulmányából.

A szakemberek szerint a mindkét dózissal beoltott emberek többsége megfelelően védett lesz az oltások időzítésétől függetlenül. Ugyanakkor a késleltetve megkapott második adag meghosszabbíthatja a védettség idejét. Mivel az antitestek jelenléte természetes módon csökken idővel – írja a The Guardian.

Megállapítottuk, hogy a maximális antitestválasz rendkívül felerősödik az idős emberekben a második Pfizer-oltást követően. Ha arra 11-12 hét elteltével kerül sor

– mondta Helen Parry, az egyetem munkatársa.

Az oltási program első heteiben Nagy-Britannia azt a döntést hozta, hogy késlelteti a második adag vakcina beadását, hogy minél több idős és sebezhető ember mihamarabb megkaphassa az első dózist. A lépést sokan vitatták, mivel a hatóságok olyan klinikai tesztek nyomán hagyták jóvá a Pfizer–BioNTech- és Oxford–AstraZeneca-vakcinák alkalmazását, amelyek során mindössze 3-4 hét telt el a két adag beadása között.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló