Koronavírus

Itt az Unió védettségi igazolványa! Sinopharm vagy Szputnyik az oltásod? Hááát…

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.20 | 20:18

Uniós védettségi igazolvány annak jár, akit az unió által elfogadott vakcinával oltottak be.

Az Európai Parlament még éppen időben, a nyári szabadságok előtt döntött a koronavírus miatti, egységes védettségi igazolvány bevezetéséről – írja a Euronews. Az igazolás segíteni fogja az uniós állampolgárok szabad mozgását.

Az uniós védettségi igazolványon szerepelni fog

a tulajdonos által megkapott vakcinával kapcsolatos összes információ, vagy, hogy az illetőnek van-e érvényes koronavírus-tesztje, korábban átesett-e már a betegségen. Uniós állampolgár akkor válthat ki ilyen igazolványt, ha a háromból legalább egy feltételnek megfelel.

Az is kérhet igazolványt, aki még csak egy oltást kapott

az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által vakcinából. Ilyen jelenleg a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca, valamint a Janssen, a Johnson & Johnson egydózisos vakcinája. A Sinopharm és a Szputnyik V sajnos egyelőre nem tartozik ebbe a körbe, bár külügyminiszterünknek hála, például Bahreinbe vagy Mongóliába azzal is beengednek. A dokumentum hivatalos neve EU Digital Covid certificate (korábbi nevén Digital green certificate), arról egyelőre nincs információ, hogy magyarul mi lesz a pontos megnevezése.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.