Koronavírus

Döbbenetes bejelentést tett Kína: egy amerikai laborból is indulhatott a koronavírus

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.27 | 19:18

A koronavírust akár az amerikai hadsereg is behurcolhatta Vuhanba.

A helyzet akkor kezdett kiéleződni, mikor az amerikai elnök utasítást adott az amerikai hírszerző ügynökségeknek, hogy mihamarabb tárják fel a koronavírus-járvány eredetét.

Joe Biden amerikai elnök nemrégiben annak a lehetőségnek a vizsgálatát is kérte, hogy a kórokozó SARS-CoV-2-vírus egy kínai laboratóriumból kerülhetett ki. Erre Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy a WHO szerint ennek lehetősége „rendkívül valószínűtlen”.

A szóvivő, aki korábban a Twitter-oldalán is közzétett olyan elméletet, miszerint a koronavírust akár az amerikai hadsereg is behurcolhatta Vuhanba, csütörtökön arról beszélt, hogy a kórokozó amerikai katonai laboratóriumból is származhat.

Hozzátette: „számos kétség merült már fel” a Fort Detricknél lévő laboratóriummal kapcsolatban, ezen kívül pedig  az Egyesült Államok még több mint kétszáz másik laboratóriumot működtet világszerte.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem nézz bele mielőtt tovább görgetnél!

Csao szerint Washingtonban egyesek az őket a járvánnyal kapcsolatban terhelő felelősségről kívánják elvonni a figyelmet a „megbélyegzéssel és politikai manipulációval”. Azt is hangsúlyozta, hogy amennyiben az Egyesült Államok felkéri Kínát, hogy vegyen részt egy teljes körű vizsgálatban, úgy Kína is arra fogja kérni az Egyesült Államokat, hogy Pekinget követve engedélyezzen nemzetközi vizsgálatokat a saját területén.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.