Koronavírus

Július végén jön a negyedik hullám? A franciák már erre készülnek

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.05 | 17:18

A koronavírus delta variánsa aggasztóan gyorsan terjed.

Megvan a lehetősége Franciaországban, hogy már július végén kialakul a koronavírus-járvány negyedik hulláma a fertőzőbb delta variáns térnyerése miatt, amennyiben nem gyorsul az oltási kampány – jelentette ki  hétfőn Gabriel Attal kormányszóvivő.

“Nem egészen egy hete a járvány ismét terjed, a delta variáns különösen fertőző, különösen aggasztó, és egyre gyorsabban teret nyer” – fogalmazott a kormányszóvivő a France Inter közrádióban. Hozzátette:

“megduplázódik szinte minden héten, már a fertőzések 30 százaléka köthető a delta variánshoz, és vannak körülöttünk példák, amelyek azt mutatják, hogy ez a járvány berobbanásának előjele lehet.”

Arra a kérdésre, vajon mekkora a kockázata annak, hogy július végén berobban a negyedik hullám, azt válaszolta, hogy “ez egy lehetőség, de nem törvényszerű, mivel az oltás a legfőbb eszköz annak megakadályozására, hogy a kórházakat elárassza egy újabb hullám”.

A párizsi Pasteur Intézet által június 29-én közzétett modellezés szerint fennáll a kockázata a negyedik hullámnak, de jóval később, ősszel, amennyiben az oltási kampány a jelenlegi ritmusban folytatódik.

“Az angliai példa mutatja, hogy július végén megindulhat az újabb hullám. Visszaszoríthatjuk, és korlátozhatjuk: az óvintézkedésekkel, az oltással, a teszteléssel” – írta vasárnap este a Twitteren Olivier Véran egészségügyi miniszter, aki az oltási kampány további felgyorsítására szólított fel. Az oltási hajlandóság növelése érdekében hétfőtől az oltás két adagjára két különböző oltóközpontban is lehetséges időpontot foglalni, beleértve a nyaralási övezeteket vagy azt a helyet, ahol éppen tartózkodnak a franciák.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló