Koronavírus

Engedélyezhetik végre a harmadik oltást

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.13 | 18:48

Az egészségügyért is felelős miniszter szerint a szerdai kormányülésen döntés születhet a harmadik koronavírus oltással kapcsolatban.

Kásler Miklós miniszter a Spirit FM Exkluzív című műsorában azt mondta, a koronavírus adatai között jelenleg a reprodukciós tényező ad okot aggodalomra. Ennek értéke közelít az egyhez, sőt át is lépi azt.

A delta variánsról azt mondta,

hogy hatvan százalékkal agresszívabb, mint a brit mutáns. Az egy légtérben tartózkodók közt 12 perc is elegendő ahhoz, hogy megfertőzzék egymást. Az emberi erőforrások minisztere leszögezte azt is: nincs alternatívája az oltásoknak, illetve: a jelenlegi 600 ezer, oltatlan hatvan év feletti lakos számára ez az életet jelentheti.

A harmadik oltással kapcsolatban

Kásler azt mondta: a szakirodalom szerint a második ismétlő oltás heterológ (más típusú) vakcinával lökésszerűen növeli a védettséget. Szerinte főként hatvan év felett, hat hónap után célszerű megadni a harmadik oltást. Úgy gondolja, hogy a holnapi kormányülés után „konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”. „Nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.