Koronavírus

Karikó Katalin megszólalt – a harmadik oltásról és a vakcinák keveréséről

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.20 | 10:48

A világhírű magyar kutató is kifejtette álláspontját.

Mióta Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy augusztus 1-jétől már kérhető a harmadik, koronavírus elleni védőoltás is Magyarországon, egyre másnak érkeznek a különböző vélemények a vakcinák esetleges keverésével kapcsolatban. Novák Katalin családügyi miniszter javaslata szerint a harmadik vakcinázás előtt mindenkinek azzal az orvossal kell konzultálnia, akinél felvette az oltásokat, azaz ha a háziorvosnál, akkor nála, ha oltóközpontban, akkor ott. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere pedig néhány napja arról beszélt, hogy a kormány azt javasolja, hogy a harmadik oltás más típusú legyen, mint az előző kettő.

A vakcinák keverésével kapcsolatban Karikó Katalin, a BioNTech alelnöke is kifejtette véleményét és az RTL Híradó kérdésére azt írta, hogy az AstraZeneca és a Szputnyik V vakcina esetében a harmadik oltásnak feltétlenül másnak kell lennie, de az mRNS-t tartalmazó vakcinákat (mint például a Pfizer vagy a Moderna készítményét) akárhányszor be lehet adni, akármilyen előző vakcina után.

Rusvai Miklós víruskutató is Karikó Katalinnal ért egyet, azaz úgy véli, hogy a vektorvakcináknál, tehát a Szputnyik V és az AstraZeneca vakcinájánál kimondottan előnyös lehet, hogyha a harmadik oltás más.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.