Koronavírus

Ideje felkészülni – szankcionálják az oltatlanokat?

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.26 | 12:18
  • trendindex: 3

Franciaország után Olaszország és Németország is kitilthatja az oltatlanokat az éttermekből és egyéb helyszínekről, a brit kormány is hasonló lépéseket fontolgat.

Az oltatlanok kemény korlátozásáról beszélt Angela Merkel közeli munkatársa a Bild am Sonntag újságnak nyilatkozva. A politikus szerint az esetszámok emelkedése miatt az oltatlanokat nem engednék be az éttermekbe, mozikba és stadionokba.

Baden-Württemberg zöldpárti miniszterelnöke pedig arról beszélt a dpa német hírügynökségnek, hogy noha jelenleg nem tervezi, örökre nem zárhatja ki a kötelező oltás lehetőségét.

Az oltási fennsík elérése és a delta variáns terjedése miatt egyre több európai ország hoz hasonló döntéseket. A francia kormány hasonló intézkedései erőteljes tiltakozást váltottak ki, ám a lakosság többsége ott is helyesli az intézkedéseket. Olaszország kormánya csütörtökön döntött úgy, hogy az éttermek, színházak, edzőtermek és hasonló zsúfolt beltéri helységek csak oltással lesznek látogathatóak augusztus 6-tól.

A brit kormány is fontolóra vett hasonló javaslatokat, a tervek szerint szeptembertől az üzleti konferenciák, sportesemények és zenei fesztiválok csak oltottak számára lesznek elérhetőek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 2 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

  • L. Hedvig szerint:

    Ezzel kivételesen egyetértek. Én beoltattam magam és maszkot viselek, ha utcára vagy boltba megyek. De a 80 éves szomszéd néni egyiket sem teszi, viszont ő is beszáll a liftbe, megfogja azt a kilincset, amit én. Azzal, hogy nem “oltakozik”, engem fertőzhet meg és a családomat. Ne rúgjatok belém, de ezt az oltást ugyanúgy kötelezővé tenném, mint kisgyermek korban a skarlátot vagy a Di-Per-Tét. Hány embert veszítettünk volna el, ha nem lett volna kötelező – anno – a Sabin csepp?

Cikkajánló