Koronavírus

Ilyen negyedik hullámra számíthatunk az izraeli adatok szerint

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.27 | 11:48

Kevesebb a fertőzött, kevesebb a súlyos beteg és a haláleset, de láthatóan megkezdte tombolását a koronavírus negyedik hulláma Izraelben. Hasonló tendenciákra számíthatunk itthon is.

Jelenleg összesen 11 606 koronavírus hordozót tartanak nyilván, akik közül 199-en vannak kórházban, 108-an súlyos betegnek számítanak, és 20-an lélegeztetőgép segítségére szorulnak – derül ki a Háárec című újságból.

Megtudjuk még, hogy noha egy hónap alatt 132-ről 1400 körülire nőtt, vagyis több mint megtízszereződött az ismert fertőzöttek napi száma, de ezen idő alatt a súlyos betegek száma csak megnégyszereződött. Az oltások előtt a fertőzöttek 4 százalékánál alakult ki súlyos betegség, de jelenleg ez az arány csak 1,5 százalék.

Eliakim Raz, a Belinszon kórház koronavírus-osztályának főorvosa szerint a jelenlegi hullámban a súlyos betegeknek enyhébbek a tünetei, mint a korábbi hullámoknál voltak. Összességében elmondható, hogy általában idős, alapbetegségekkel küzdő páciensek váltak beoltásuk ellenére súlyos beteggé, de náluk is enyhébbek a tünetek, mint a koronavírus-járvány korábbi hullámaiban a még oltatlan betegeknél voltak.

kép: https://pixabay.com/users/geralt-9301/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló