Koronavírus

Durvul a koronavírus: 5 városban is berobbanhat a járvány

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.31 | 14:48
  • trendindex: 3

A 34. héten elvégzett vizsgálatok alapján elmondható, hogy több helyen egyértelműen emelkedik az új típusú koronavírus szennyvízből kimutatható, átlagos koncentrációja.

Ismét megosztotta a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A friss minták alapján elmondható, hogy több vizsgált nagyvárosban is határozott növekedésnek indult az új típusú koronavírus szennyvízből kimutatható koncentrációja.

A 34. héten elvégzett vizsgálatok alapján elmondható, hogy több helyen egyértelműen emelkedik az új típusú koronavírus szennyvízből kimutatható, átlagos koncentrációja – számolt be róla az NNK. Ennek ellenére egyes települések mintáját még mindig alacsony koncentráció és stagnálás jellemzi.

Miközben világszerte szélsebesen terjed a koronavírus delta variánsa, beigazolódik az, amit már egy ideje mondogatnak a járványügyi szakemberek: egyre több a fiatal fertőzött.

A friss adatok szerint a koronavírus koncentrációjának egyértelmű növekedése figyelhető meg például a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban(Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin és Százhalombattán), valamint Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen is. A mért koncentrációk 10 mintavételi hely esetében (Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, a vizsgált agglomerációs települések közös mintája, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged és Szombathely) a mérsékelt, míg a többi vizsgált település (12 nagyváros) esetében az alacsony kategóriába esnek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Az esetszámok további emelkedését jelzik előre az adatok. Forrás: NNK


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló