Koronavírus

Immunológus: ezt a vakcinát kérd harmadiknak

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.01 | 16:18

Lisziewicz Julianna azt javasolja, hogy aki teheti, Modernát kérjen harmadiknak.

Kép: AFP

Lisziewicz Julianna immunológus az ATV Start című műsorában többek között arról beszélt, hogy minden vakcina védettséget biztosít, de a védettség az idő elteltével csökken, ráadásul jönnek az újabb és újabb variánsok. Mint mondta, a harmadik oltás a védettséget felemeli az eredeti szintre, vagy a fölé, éppen ezért mindenkinek indokolt a harmadik adag vakcina.

A szakember egy minnesotai vizsgálatra hivatkozva azt is mondta, hogy a Pfizert összehasonlították a Modernával, és az indiai variáns ellen utóbbi kétszer hatásosabbnak bizonyult. Lisziewicz Julianna ezért azt javasolja mindenkinek, hogy aki teheti, Modernát kérjen harmadiknak.

Hangsúlyozta, hogy

aki egészséges, fiatal, az is nagyon beteg lehet.

A delta variáns miatt körülbelül ezerszer annyi vírus replikálódik a szervezetben, mint az eredeti vírus esetében, és minél több replikálódik, annál betegebbek vagyunk.

Aki azt mondja, hogy nincs mellékhatás, hazudik

– fogalmazott az immunológus. Hangsúlyozta, hogy minden gyógyszernek van mellékhatása, a vakcina esetében a komoly mellékhatás annyira ritka, hogy veszélyesebb kimenni az utcára, ahol bárkit elüthet a villamos.

Állandóan találkozunk kórokozókkal, az immunrendszer állandóan működik, az oltás nem jelent semmilyen problémát – tette hozzá a szakember.

Forrás: Propeller.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.