Koronavírus

Kiderült mikor térhet vissza kötelező maszkhasználat – mutatjuk a részleteket

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.04 | 10:18
  • trendindex: 12

Ez az oltatlanok hulláma lehet, de ettől független lehetnek újabb korlátozások.

Megoszlanak arról a vélemények, hogy mikortól mondhatjuk ki azt teljes bizonyossággal, hogy itt van a negyedik hullám. Ez a hullám több szempontból is el fog térni a korábbiakból, köszönhetően a több mint 5,7 millió oltottnak, akik biztonságban érezhetik magukat.

Ehhez az kell, hogy hirtelen nagymértékben megnövekedjen a fertőzöttek száma, ami természetesen a delta mutáns miatt lesz. Az a delta mutáns miatt, ami miatt az oltatlanok súlyos állapotba és kórházba kerülhetnek, és az oltottak között is lehetnek esetek.

– derült ki az interjúból.

Ez az oltatlanok hulláma lehet, de ettől független lehetnek újabb korlátozások, olyanok főként, amikhez korábban már hozzászokhattunk. A legalapvetőbb és legegyszerűbb korlátozás a maszkhasználat visszahozása lehet, de egyelőre erről nincs szó.

Továbbra sem kötelező viselni a maszkokat Magyarországon, kivéve például az egészségügyi intézményeket, ahol betegekkel foglalkoznak. Szlávikot arról is megkérdezték a Mokkának adott interjúja alatt, hogy mi kellhet a kötelező maszkviselés visszahozásához.

Erre jelenleg még az iskolákban sincs szükség, sem a tanárok, sem a diákok részéről, mint az el is hangzott az adás ideje alatt.

Nemcsak az iskolákban, Magyarországon egyelőre erre nincsen szükség.

– mondta Szlávik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló