Koronavírus

Tragikus hírek: Berobbant a Covid a Szent János kórházban – zárlatot rendeltek el

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.05 | 17:18
  • trendindex: 6

Már a hét elején kiderült, hogy egy orvos fertőzött, őt azonnal karanténba küldték.

Több dolgozó és beteg covidos a Szent János kórház sebészeti osztályán – értesült a Népszava.

Orosháza, 2021. április 23.
Molnár István osztályvezetõ fõorvos egy beteget lát el az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet Aneszteziológiai és intenzív Terápiás COVID-osztályán 2021. április 23-án.
MTI/Rosta Tibor

A kórház főigazgatója felvételi zárlatot rendelt el még péntek délután. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem fogadnak új beteget a sebészeti osztályon, a már ott kezelteket ellátják.

A lap úgy tudja: már a hét elején kiderült, hogy egy orvos Covid-fertőzött, őt azonnal karanténba küldték.

Ő a mostani zárlatot kiváltó fertőzések észlelésekor már napok óta nem vett részt az osztály munkájában. Pénteken további egy dolgozó és egy beteg lázasodott be. Ezért leszűrték az összes munkatársat és bennfekvőt. A tesztelés nyomán találtak még három fertőzöttet. A hétvégén az osztályt takarítják, fertőtlenítik, vasárnap vagy hétfő újabb teszteket végeznek, s amennyiben nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak.

Egy hete már a Szent Margit kórházból is több tucat fertőzöttet szállítottak Covid-osztályokra. A szakember elmondta azt is, hogy miután az oltottak körében viszonylag enyhe, nátha-szerű tüneteket okoz a most fertőző delta-mutáció, ezért sokan nem is gondolnak arra, hogy Covid-fertőzöttek. Viszont ők is továbbadhatják a vírust.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló