Koronavírus

Durván romlanak az adatok: már minden negyedik vírusteszt pozitív Szlovéniában

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.09.14 | 15:18

Szlovéniában minden negyedik vírusteszt pozitív eredmény hozott, a növekvő esetszámok miatt szerdától szigorodnak a járványügyi szabályok is.

Az elmúlt 24 órában 1393 új koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki az országban. A vírus okozta Covid-19 szövődményeiben az elmúlt napon három beteg halt meg. A koronavírusos betegek közül 333-an vannak kórházban, 77-en intenzív osztályon.

A ljubljanai kormány döntése szerint szerdától mindenkinek rendelkeznie kell QR-kóddal ellátott Covid-igazolvánnyal az állami- és a magánszektorban egyaránt. Ez vonatkozik az ügyfelekre is. Bárki, bármilyen szolgáltatást vesz igénybe, ahhoz oltási-, gyógyultsági igazolást vagy negatív tesztet kell felmutatnia. Kivételt képeznek ez alól az alapvető élelmiszereket forgalmazó üzletek, illetve gyógyszertárak, de csakis abban az esetben, ha nem bevásárlóközpontokban működnek.

A védettségi igazolásra az egészségügyi szolgáltatások igénybevételénél is szükség lesz, kivéve a sürgősségi ellátást.

A valamivel több mint kétmillió lakosú Szlovéniában eddig 1 026 944-an kaptak védőoltást, közülük 937 578-an már a második adagot is. Ez az oltásra jogosult lakosság 49, illetve 44 százaléka.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.