Koronavírus

Durva: ez is a koronavírus elleni oltás mellékhatása?

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.21 | 12:18

Victoria Male, az Imperial College London immunológus munkatársa leszögezte, hogy a jelenséget minden bizonnyal nem a vakcinában lévő összetevők okozzák.

MTI

Az Egyesült Királyságban mintegy 30 ezer olyan bejelentés érkezett eddig nőktől, hogy az engedélyezett Covid-oltások után változást figyeltek meg a menstruációs ciklusukban. Egyesek azt vették észre, hogy a fájdalom erősebb lett, mások azt, hogy a folyamat a megszokottnál később jelentkezett. De olyan is jelzések is érkeztek, melyekben váratlan (hüvelyi) vérzésről tettek bejelentést – adta hírül a Medical Online híre alapját a Szimpatika.hu.

A BBC szerint a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) minden panaszt megvizsgált, de nem találtak összefüggést az oltások és a jelenségek között. Szerintük főként olyan nőknél jelentkezhettek ilyesmik, akik átestek a koronavírus okozta betegségen, vagy az úgynevezett hosszú-Covid-szindróma gyötörte őket. Ez az, amikor a páciens már nem fertőzött, de a szervezete még hetekkel/hónapokkal a vírus leküzdése után sem üzemel úgy, ahogy korábban.

Az Imperial College London munkatársa, az immunológus Victoria Male nem tartja valószínűnek, hogy a vakcinákban lévő anyagok váltanák ki a jelenséget, habár egy összefüggő kutatásra így is szükség lenne szerinte. Több fiatal nő ugyanis azért vonakodik beoltatni magát, mert attól tart, hogy a vakcina az ő ciklusára is hatással lesz.

„Ha nem vizsgálják ki alaposan az oltás utáni menstruációs változásokról szóló jelentéseket, az bizonyára tovább táplálja majd ezeket a félelmeket” – írta az orvos a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban megjelent véleménycikkében.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló