Koronavírus

Ajjaj! Bécsben újra szigorítanak a covid miatt

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.22 | 08:18

Bécs polgármestere szerint komoly veszélyt jelent a negyedik hullám.

A döntést a fővárosi kórházak intenzív osztályain ápolt Covid-betegek számának emelkedésével indokolta a Michael Ludwig polgármester. Hozzátette: “már most ott tartunk, hogy műtéteket kell elhalasztani, ezért nem várhattunk tovább”. A cél egyrészt a járványgörbe ellaposítása, másrészt a lakosság átoltottságának növelése.

Október 1-től az éjszakai szórakozóhelyeket és az 500 főnél nagyobb létszámú rendezvényeket – függetlenül attól, hogy beltéri vagy kültéri – a fővárosban már csak a beoltottak és a gyógyultak látogathatják.

A kereskedelmi egységekben, hivatalokban, gyógyszertárakban, tömegközlekedésben mindenütt és mindenkinek kötelező lesz a nagyobb biztonságot nyújtó FFP2-es maszk viselése. Az éttermek, edzőtermek, sport- és kulturális létesítmények – a védettségi igazoláson túlmenően – már csak negatív PCR-tesztet fogadhatnak majd el, tehát az antigén gyorstesztek októbertől nem jogosítanak belépésre.

Ludwig elmondta, hogy a jelenleg kórházban ápolt Covid-betegek átlagéletkora 48 év.

A normál osztályon kezeltek 80 százaléka, míg az intenzív kezelésre szorulók 90 százaléka nincs beoltva. Követendő példaként Dániát említette, ahol a lakosság átoltottsága 80 százalék fölött van, és ennek eredményeképp megszűntethették a járványügyi korlátozásokat.

A szigorú intézkedésekkel és a mindenki számára könnyen elérhető oltakozási lehetőségek megteremtésével Bécs városvezetése azokat kívánja megszólítani, akik nem elvi okokból utasítják el a védőoltást. A rendelkezés egyelőre november elsejéig lesz érvényben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Csobot Adél odavan az exért
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 18.