Koronavírus

Pfizer-vakcina – új részletek derültek ki, ez sokakat érinteni fog

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.30 | 15:48

A BionTech alapítója szerint jelenleg ismereteik alapján 12-18 havonta válhat szükségessé a Covid-19 elleni védőoltások megerősítése. Folyamatosan figyelik az új variánsokat.

A német, a Pfizerrel együtt koronavírus elleni védőoltást kifejlesztő BioNtech cég társalapító-orvosigazgatója a CNBC-nek azt nyilatkozta, szerinte a világnak nem kellene félelemben élnie a Covid-19 vírustól. Úgy véli, az idővel kezelhetővé válik. Dr. Ozlem Turaci – aki a BioNTech nevű céget 2008-ban alapította férjével – azt mondta, ennek ellenére az emberiségnek egy új normalitáshoz kell visszatérnie a járvány után, mivel a vírus még jó pár évig velünk marad.

Turaci szerint ők folyamatosan figyelemmel kísérik a vírus felbukkanó új variánsait, s csak a megerősítő oltások azok, amelyek az immunrendszer újbóli megerősítésével alkalmasok megfelelő védelmet nyújtani ellene. Ugyanakkor az állandó vizsgálatok fontosak, mert megjelenhetnek olyan mutációk is, ahol ez nem elegendő. Ha ez megtörténne, akkor fel vannak készülve arra, hogy a vakcinát módosítsák az új variánssal szembeni hatékony védelem érdekében. Ezeket a kísérelteket nem egyedül, hanem a szabályozó hatóságokkal együtt folytatjuk így azok is fel vannak készülve arra, ha váltani kell – tette hozzá.

Tureci, a a cég jelenlegi vezérigazgatójával, Ugur Sahinnal, úgy vélte, jelenleg még több adatra lenne szükség arra, hogy látni lehessen, pontosan hova fejlődik a járvány. Azonban jelenlegi ismertei szerint nagyjából 12-18 havonta szükség lehet megerősítő oltásra a vírus ellen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló