Koronavírus

Ausztria mától nagyot szigorított, kizárólag ekkor utazhatsz be

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.22 | 14:48

Az antigén- és antitesttesztek hétfőtől “a beutazás tekintetében érvényüket vesztik”, kivéve, ha a védettség igazolása egy oltás igazolásával és amellett az annak beadása előtt készült pozitív antitestteszt birtokában történik.

An Austrian policeman stands near signs as a checkpoint, set up due to the coronavirus pandemic at a border crossing between Austria and Italy, is lifted after the border reopened on June 16, 2020 in Brenner, Austria. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)

Továbbra is be lehet utazni

a mintavételtől számított 72 órán belüli PCR-tesztről szóló orvosi igazolás birtokában. Az új szabályozás kivételként tekint az ingázókra, akikre a továbbiakban is a “3G szabály” vonatkozik. (Elnevezését a beoltott, gyógyult vagy tesztelt személyek, németül geimpfte, genesene oder getestete Personen kifejezésből képezték.) Az

ingázók esetében a PCR-tesztek érvényessége

a jelenlegi 7 napról 72 órára csökken, az antigénteszteknél pedig a jelenlegi 48 óra helyett 24 óra lesz az érvényesség.
A diákok továbbra is használhatják a beutazáshoz az iskolában kapott tesztigazolásukat, az úgynevezett Ninja-Pass-t – tette hozzá a rendőrség.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló