Koronavírus

Záporoznak a pofonok az oltatlanoknak – kitiltás, korlátozás, kötelező oltás

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.24 | 09:48

Ausztria után több ország is a teljes zárásra készül.

Egyre több vezető politikus csatlakozik Németországban az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védőoltás kötelezővé tételét sürgetők táborához. Kedden Baden-Württemberg zöldpárti és Bajorország keresztényszociális (CSU) miniszterelnöke közösen foglalt állást a kötelezettség mellett, írja az MTI.

Emellett az országban a mindennapi élet egyre több területéről tiltják ki a vírus okozta betegség (Covid-19) elleni oltást elutasító embereket a koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödése miatt. A tartományi rangú főváros kormánya (szenátus) az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedése elleni védekezésről szóló rendeletének új, sorban a 11. módosításával bevezette, hogy

az oltatlanok november 27-től az alapellátást kivéve nem vehetnek részt a kiskereskedelemben.

Ez azt jelenti, hogy vásárolhatnak például a kisboltoktól a szupermarketekig valamennyi élelmiszer-üzletben, a gyógyszertárakban, a háztartási boltokban, és a drogériákban is, de nem kereshetnek fel a többi között cipőboltot, ékszerüzletet és barkácsáruházat.

Kitiltják az oltatlanokat a szállodákból és egyéb kereskedelmi szálláshelyekről, és a felnőttoktatás teljes intézményrendszeréből is, így például a népfőiskolákról, a zeneiskolákból és az autósiskolákból.

Ám nem Németország az egyetlen, hiszen Szlovákia is komoly korlátozásokra készül.

Zuzana Čaputova szerint: „Az újonnan azonosított fertőzöttek arányát tekintve mi állunk a legrosszabbul a világon”. Szerdán dől el, hogy bevezetik-e a háromhetes szigorú lockdownt.

A szlovák köztársasági elnök, miután az egészségügyi miniszterrel közösen ellátogatott a Pozsonyi Egyetemi Kórház főrévi kihelyezett intézményében az intenzív osztályra Zuzana Čaputova azt nyilatkozta:

Elveszítjük a harcot a vírussal szemben. Az újonnan azonosított fertőzöttek arányát tekintve mi állunk a legrosszabbul a világon. Nem tudom, mit kell még látnunk és hallanunk ahhoz, hogy változtassunk a hozzáállásunkon.

A köztársasági elnök szerint eljött az ideje, hogy a szakértőkre hallgassanak, bár tudja:

Igen, ez egy népszerűtlen javaslat. És igen, sajnos mindenkit érintenie kell, oltottakat és oltatlanokat egyaránt. Egyszerűen olyan rosszul állunk, hogy a lezárásoknak mindenkire vonatkozniuk kell.

A Szlovákiában élő vagy dolgozó magyarok teljesen kiakadtak, és szerintük konkrétan úgy bánnak az emberekkel mint a leprásokkal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.