Koronavírus

Egyetlen buli ötven covidos – bezár az ország

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.04 | 13:18

Újabb korlátozásokat jelentett be a norvég kormány, miután rengeteg fertőzöttet, köztük az omikron-variánssal fertőzött betegeket találtak egy karácsonyi bulin.

A hatóságok szerint egy múlt héten Oslóban rendezett céges karácsonyi buli 120 résztvevőjéből legalább ötvenen kapták el a koronavírust. A norvég kormány azt követően döntött az új járványügyi szabályozásról, hogy közülük már öt páciensnél is bizonyították az omikron-variáns jelenlétét.

Egyrészt előírták, hogy mindenkinek, aki Norvégiába utazik, kötelezően teszteltetnie kell magát még akkor is, ha be van oltva. Másrészt arról is rendelkeztek, hogy azokon a helyeken, ahol különösen nagy a fertőzöttek aránya, például a fővárosban, Oslóban, kötelező lesz a maszkviselés a zárt helyeken, illetve aki csak megteheti, annak home office-ban kell dolgoznia.

A rendelkezések csütörtök éjfélkor már életbe is lépnek.A miniszterelnök a lépéseket kommentálva hozzátette:

nem kizárt, hogy az eddiginél jóval több fertőzöttnél mutatják ki majd az omikron-variánst. 

A kormányfő ezenkívül azt állította, hogy a céges bulin megfertőzött személyek közül mindenki be volt oltva. Ezt Oslo polgármestere is megerősítette. A karácsonyi bulin részt vevők mindent helyesen csináltak. Be voltak oltva és teszteltették magukat a parti előtt.

Norvégiában hétfőn megdőlt a negatív rekord, aznap 4624 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Az országban a felnőtt lakosság 88 százalékát már legalább egyszer beoltották. 71 százalékuk teljesen védett a koronavírus ellen, 11 százalékuk pedig már a harmadik, emlékeztető oltást is megkapta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló