Koronavírus

Pusztít az omikron variáns, és nincs is messze tőlünk

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.25 | 08:18

Belgiumban a fertőződések 41 százalékáért az omikron felelős.

123rf

A frissen megfertőzöttek 41 százaléka esetében mutatták ki a koronavírus új, omikron variánsát Belgiumban, miközben továbbra csökkenő tendenciát mutatnak a főbb járványügyi mutatók az országban – írja az MTI.

A The Brussels Times című, angol nyelvű belga internetes hírportál pénteki jelentése szerint az omikron továbbra is gyorsan terjed, az új variánssal megfertőzöttek száma az elmúlt három napban megkétszereződött, egy hét alatt megnégyszereződött Belgiumban.

A portál Steven Van Gucht virológust idézte, aki szerint ez a dinamika folytatódni fog, napokon belül komoly fellendülést okozva a főbb járványügyi mutatók esetében. A frissen megfertőzötteknél jelenleg naponta körülbelül háromezer esetben mutatják ki az omikront, szemben az egy héttel ezelőtti mintegy hétszáz esettel. Elmondta: várhatóan még az év vége előtt az új variáns lesz a domináns törzs Belgiumban, az összes fertőzés több mint felét teheti ki. Noha a kórházi ápolás kockázata a korábbi variánsokhoz képest lényegesen alacsonyabb az omikronnál, a szükséges kezelések továbbra is nagy nyomást helyezhetnek az ápolókra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló