Lélek

Vajon a férfiak vagy a nők magabiztosabbak valójában?

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.29 | 06:51

Vajon min múlik, hogy valaki magabiztos-e? Előfordulhat, hogy a korunk, a tudásunk, tapasztalatunk és személyiségünk mellett azon is sok múlik, mi van a lábaink közt?


Az önbizalom nő, ahogy korosodunk, ugyanakkor a férfiak jóval magabiztosabbak egész életükben, mint a nők.
Az egész világot érinti a két nem közötti jelentős különbség önbizalom tekintetében, érdekes azonban, hogy a fejlett világra – különösen a nyugati országokra – különösen jellemző, hogy a férfiak magabiztosabbak a nőknél.

A kutatás során több mint 985 ezer ember adatait elemezték a Kaliforniai Egyetem munkatársai. Az információ összesen 48 országból érkezett, 1999 és 2009 között. A résztvevők 16 és 45 év közöttiek voltak.

“Általános tapasztalat, hogy a kor előrehaladtával az önbizalom egyre nagyobb. Ezzel együtt viszont a nők minden életkorban és minden országban lényegesen kevésbé bíznak magukban, mint a férfiak. Ráadásul a fejlett nyugati országokban, ahol a nőknek joguk és lehetőségük van tanulni és karriert építeni, a nők még kevésbé magabiztosak, mint a férfiak”

– mondja a kutatást vezető Wiebke Bleidorn, a Kaliforniai Egyetem munkatársa.

Az ázsiai országokban – pl. Indonéziában, Indiában és Thaiföldön - a nők önbizalma kevésbé alacsony a férfiakéhoz képest, mint pl. Hollandiában vagy az Egyesült Királyságban. A szakember szerint egyértelmű, hogy a jelenségnek kulturális okai vannak, ezért szeretnék a nyugati országok polgárait közelebbről is vizsgálni ilyen téren.

Nyitókép: pixabay.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...