Lélek

3 kérdés, amit férfiként sosem hallasz, de ha nő vagy, szétszednek velük

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.20 | 07:18

Gondoltál már arra, hogy milyen kérdésekkel kell szembenéznie egy átlagos nőnek nap mint nap, ami a férfiak számára idegen világ? Sorozatunk ezekre a helyzetekre világít rá, fogadd nyitott szívvel! 

Miért kell vagyonokat költenem a külsőmre? Hiúnak és felületesnek tartanak vajon ezért?

„A modern nőtől manapság elvárják, hogy kék szeme, telt spanyolos ajka, klasszikus orra, szőrtelen ázsiai teste, kaliforniai barnasága, jamaikai táncos popsija, hosszú svéd lába, apró japán talpa legyen, a hasa lapos és szálkás maradjon, a csípője pedig egy kilencéves fiúéhoz legyen hasonlatos, miközben a mellei egy szexbaba kebleire hajaznak”

– vélekedik Tina Fey szexuálpszichológus.

A közhiedelemmel ellentétben a nők persze nem szőrtelenül (esetleg szőke pihékkel a testükön) születnek, a frizura sem magától lesz rendezett (vagy éppen rakoncátlanul szexi), és az ősz hajszálak sem csak ötvenéves kor után jelennek meg, legfeljebb te általában nem találkozol velük évtizedeken át.

Noha ezek kétségkívül túlzó sztereotípiák, azért lássuk be: van bennük igazság bőven. Komplett iparágak épülnek a plasztikai műtétekre, fogyókúrás megoldásokra és sminkelési trükkökre, hogy még tökéletesebbnek tűnjenek, és lehetőleg örökre fiatalok maradjanak. Ha valaki nem szán kellő figyelmet ezeknek a praktikáknak, könnyen rámondják, hogy „fiús nő”, elhanyagolja magát, nem törődik a külsejével. Az eredmény a rossz nyelvek szerint borítékolható: soha nem talál így párt magának, esetleg számíthat rá, hogy elhagyja őt a férje egy fiatalabb, szebb nő kedvéért.

Vajon ha rámosolygok egy idegenre, azt hiszi, rámozdultam?

Egy férfinek általában nem kell azon agyalnia, hogy vajon félreértik-e a kedvességét és közvetlenségét például egy szórakozóhelyen, ha egyszerűen csak a barátaival szeretne mulatni egyet. A nők azonban folyamatosan találkoznak ezzel a kihívással: ha barátságosan viselkednek idegenekkel egy edzőteremben, a postán, az okmányirodában, a repülőtéren vagy bárhol máshol, garantáltan lesz olyan pasi, aki azt hiszi, szabad a pálya egy kis flörtre, udvarlásra, rosszabb esetben szégyentelen nyomulásra.

Nőként gyakran találkozol a problémával, hogy egy jót beszélgetsz a buszon egy ismeretlennel, aki aztán szinte megsértődik, hogy nem adod meg a telefonszámodat. Közben persze elvárás, hogy a nő folyton mosolyogjon és kedves legyen – különösen, ha a kereskedelemben és a vendéglátásban dolgozik. Egy férfinek sosem kell azon agyalni, hogy a közvetlenségét esetleg félreértik, és olyasmit várnak tőle folytatásként, ami eszébe sem jutott.

Ha túl sokat mutat a ruha, vajon zaklatni fognak engem?

Van, amikor egy nőnek eszébe sem jut kihívónak lenni, egyszerűen csak a negyven fokos hőségben apró kis topban és rövid szoknyában érzi jól magát, amihez csak egy kis szandált vesz fel. Máskor egyszerűen szeretne csinosan, divatosan felöltözni: van, hogy azért, hogy a párjának a kedvében járjon, máskor pedig csak azért, mert épp jókedve van.

A nőnek hozzá kell szoknia ahhoz, hogy a legtöbb helyen rendszeresen beszólnak a külsejére: akkor is, ha éppen egyáltalán nem öltözködött feltűnően. Jó példa erre a New York-i kísérlet: az alábbi videó két percben, rejtett kamera segítségével mutatja be, hogy mit kell kiállnia egy átlagos nőnek, ha egyedül sétál fényes nappal egy metropolisz belvárosában. A férfiak számára ez az érzés jobbára idegen:

10 Hours of Walking in NYC as a Woman

Creator/Owner/Director: @Rob Bliss – http://robblisscreative.com/Business/Media Contact: [email protected] Effects Consultant: Kevin Budzynski – …

Maradj velünk, a férfiak számára ismeretlen kérdéssorokat a női lét rejtelmeiről hamarosan folytatjuk!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló