Lélek

Immár hivatalos, a karácsony a szeretet és a szerelmeskedés ünnepe is

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.25 | 10:16

Egy friss kutatás szerint a gyertyafényes, összebújós hangulat senkit sem hagy hidegen.

Az emberek többet bújnak össze karácsonykor, és az együttlétek után kilenc hónappal egy nagyobb baby-boom is következik – erősíti meg az eddig inkább népi bölcsességnek tartott gyanút egy friss kutatás, mely a közösségi médiában zajlott. A Google kereséseket és Twitter posztokat alapul vevő szakemberek a szex szóra keresés adatait számolgatták a 2004 és 2010 közé eső időszakban, illetve a 2010-2014-es tweetek közt is mazsoláztak. Az adatok 130 ország internet-felhasználóitól érkeztek, a Föld mindkét félgömbjének területéről, mellyel azt kívánták igazolni, hogy az ünnepekhez köthető, kulturális hatások is szerepet játszhatnak az intimitásban, a pusztán biológiai tényezők mellett, melyek a változó fényviszonyoktól is függnek.

via GIPHY

Az információk elemzése során a tudósok számára nyilvánvalóvá vált, hogy a szex iránti érdeklődés a fő ünnepi időszakban megugrik, akár csak kilenc hónappal később a születési ráta. A csúcsértékek karácsonykor főleg a keresztény világot jellemezték, a ramadán végén viszont a muszlim többségű országok produkáltak látványos eredményeket. (A hálaadás és húsvét ünnepekor a szerelem valamiért nem pörög ennyire fel.)

via GIPHY

A trend tartja magát, ezért vélik úgy a szakértők, hogy kulturális dologról van inkább szó, mint a napforduló előtti vagy utáni fényviszonyok által kiváltott, testi késztetésről.

Most, hogy a szeptemberben születetteket jól megmosolyogtuk, jusson eszünkbe, hogy a közegészségügyben dolgozóknak viszont hasznosak lehetnek ezek az eredmények, arra vonatkozóan, hogy mikorra és melyik régióba időzítsenek figyelem felhívó kampányokat a biztonságos szex témakörében – teszi hozzá a The Verge.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
The Verge
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...