Otthon

A lakberendezés a kreativitástól válik különlegessé!

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.17 | 08:50

Mi az, ami nélkül a legjobb ötlet is sótlan marad? A kreativitás. Ha nincs egy kis kurázsi abban, amit és ahogy csinálsz, akkor az unalom, és vele együtt az elégedetlenség borítékolható. Sokan azt hiszik, ehhez tehetség, képzettség kell, ám a legjobb tanácsadód a fantáziád és az ízlésed. Mi az, amit a közvetlen környezetedben viszont szeretnél látni? Ha ez megvan, akkor egyúttal a fő csapásirány is adott. Ha mindezt megspékeled némi lelkesedéssel és inspirált cselekvéssel, akkor a siker garantáltan nem maradhat el!

Kire érdemes hallgatnod lakáskultúra témában?

A lakások Budapesten, illetve annak vonzáskörzetében ezerfélék lehetnek. Modern, klasszikus, minimalista stílusú ingatlanok közül egyaránt válogathatsz, már amennyiben vásárlás előtt állsz. Viszont ha jelenleg az otthonod stimmel, de szívesen felújítanád, akkor is érdemes végignézegetned a hirdetéseket. A fotókból ugyanis pazar ötleteket meríthetsz, és gondolatébresztőnek sem rosszak a mások által kivitelezett kuckók elemzése. A piacon számtalan tematikus oldallal, kiadvánnyal találkozhatsz, azaz így is bővítheted a látókörödet, és a tudásodat. A barátaid véleményét is kikérheted természetesen, főleg ha az elképzeléseitek nagyjából megegyeznek.

Ugyanakkor mégsem az aktuális divat az, ami a legtöbbet nyom a latba. Hogy miért nem? Azért, mert trend ide vagy oda, a hosszú távú elégedettségedhez elengedhetetlen az ízlésed monitorozása. Ha a kreativitásodat úgy engeded kiteljesedni, hogy közben a szíved hangjára is figyelsz, akkor nem érhetnek csalódások. Míg ha más elgondolását veszed alapul, könnyedén zsákutcában találhatod magadat. Például hiába felkapottak a modern lakások Budapesten, ha egyszer téged a klasszikus megjelenés vonz, akkor nem jó ötlet ennél kevesebbel beérned. Ellenben, ha éppenséggel pont a modernitás egyszerűsége és letisztultsága áll a szívedhez közel, akkor felesleges tradicionális megoldásokkal számolnod.

A kreativitás tanulható?

Nem egészen. Sokkal helytállóbb úgy fogalmazni, hogy fejleszthető. A szépérzék, az ötletesség és az ízlés hármasa mindenki életében adott. Ezernyi körülménytől függ, hogy milyen módon alakulnak, változnak az évek során. Az ellenben biztos, hogy a fejlesztésükre minden alkalom tökéletes alkalom. A különböző fotóalbumok, újságok, könyvek lapozgatásával és tanulmányozásával zseniális sugallatok érkezhetnek. Sőt olykor a legjobb módszer a személyes körbejárás, nézelődés. Akár lakástextíliákat, lakberendezési tárgyakat áruló üzletekben, akár konkrétan kiadásra, megvételre váró ingatlanokban.

Ha az információgyűjtés periódusa lezárult, következhet a megvalósítás. Nyilván lépték szempontjából nem mellékes, hogy kis csinosítgatásról, vagy több területet is érintő felújításról van szó. Ám újratervezni, megálmodni és megvalósítani sohasem késő vagy alkalmatlan, hiszen a legfőbb cél, hogy a lakásodból biztonságot, melegségérzetet adó, nagybetűs otthon váljon. Ez csak általad jöhet létre, a vágyaid feltérképezésével.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló