Otthon

5 ingyenes ötlet, amitől 5 perc alatt jobban néz ki a kéró

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.13 | 07:54

Ideális esetben nem árt napi szinten ügyelni arra, hogy a lakás rendben legyen, de ha erre épp nincs lehetőség, az alábbi tippek is segíthetnek.

1. Engedjünk be fényt, ill. gondoskodjunk az esti hangulatvilágításról.

Azt hinnénk, hogy egy koszos, poros lakásba fényt engedni a függönyök kihúzásával bűn, pedig ez óriási tévedés. Nem, erős napsütésben a hibák kevésbé látszanak. Emellett estére mindenképpen érdemes a megfelelő hangulatvilágításról gondoskodni, mert az rengeteget dob az elhanyagolt alapokon is. Különösen a narancssárga fény ad sokat.

2. Legyen egy hely, ahová gyorsan elsüllyeszthetők az útban lévő dolgok.

Persze, ideális esetben mindennek megvan az állandó, fix helye és oda kerülnek a dolgok, de ha már szétcsúsztál és hulla fáradt vagy egy átdolgozott nap után, halaszd hétvégére a rendrakást. Addig is óriási segítséget nyújtanak a tárolópuffok: azok a kényelmes és olcsó ülőhelyek, amiknek belsejében elhelyezhető mindaz, ami jobb, ha nincs mindig szem előtt. Ha puff nincs, marad az ágyneműtartó, vagy a legsötétebb sarokban elhelyezett szék, esetleg egy doboz…

3. Kerüljenek a főbb dolgok a helyükre.

Ha nincs idő és energia a rendszerezésre, legalább a főbb dolgok kerüljenek a helyükre. Ágyazz be, az rengeteget dob az összképen, és semeddig se tart. Told vissza az asztalt a helyére, vidd ki a retkes tálakat és poharakat a mosogatóba, igazítsd meg az elcsúszott szőnyeget, falvédőt, faliképet, öntsd ki a hamutartót, füstölőtartót. Apróságok, de sokat számítanak.

4. Távolítsd el a nagyobb porcicákat.

Most nem fogsz porszívózni, seperni vagy felmosni, de arra van idő, hogy a kezedbe eső első ronggyal vagy szivaccsal, esetleg a kezeddel vagy egy papír zsebkendővel felszámold a nagyobb porcicákat és pókhálókat. Sokat számít, hidd el.

5. Gondoskodj a finom illatról.

Illatosító, levendula, füstülő, illóolaj, illatgyertya… a lényeg, hogy hassa át az otthonodat kellemes, neked tetsző, téged megnyugtató illat. Mindjárt jobban érzed magad, ugye?

Nyitókép: pixabay.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...