Pénzügy

Ezzel a trükkel védheted ki most az inflációt

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.11 | 07:18

Az égbe növekvő infláció miatt a befektetői érdeklődés a könnyen pénzzé tehető értéktárgyak irányába mozdul.

Bár a magas infláció miatt a megtakarítással rendelkező magyarok száma erősen csökken, az ékszerek és a befektetési célú arany egyre kelendőbb portéka.

Miközben sokan kénytelenek visszafogni költekezésüket,

a könnyen és gyorsan pénzzé tehető értéktárgyak népszerűek – írja a hellovidek.hu. A BÁV Zálog áprilisi kutatása során megkérdezettek hetven százaléka szerint az áremelkedések jelentősen rontják anyagi helyzetüket. Tízből nyolc válaszoló fizetésének emelkedése nem követi az áremelkedések mértékét.

Sokan lemondják vagy elhalasztják költséges terveiket,

mint például a nyaralás. A tavalyi kutatáskor a megkérdezettek 15%-a tervezett autóvásárlást, idén már csak harmaduk. A tartalékkal egyáltalán nem rendelkezők aránya negyven százalék, arányuk egyetlen év alatt negyedével nőtt. A válaszadók egyharmada készpénzben tartja a megtakarításait, a bankbetétben spórolás aránya harmadával, 20%-ra olvadt. Az állampapírok és részvények kedveltsége esik, helyette

értéktárgyba fektet, akinek még van mit.

A válaszadók ötöde rendelkezik nagyobb értékű ékszerrel, drága karórával, értékes műtárggyal, befektetési célú aranytömbbel, ami egyszerűbben pénzzé tehető.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló