Utazás

Hiába negatív a magyar pár eredménye, maradniuk kell a thai hospitelben

Rebeka és András a 4. napjukat töltik a thai hospitelben, az állapotuk javul, sőt, a nyálmintás teszt eredménye alapján már nem covidosak, de ettől függetlenül maradniuk kell a napi 120-150 ezres költséget jelentő karanténszállón.

Réka és András, akik egy thai hospitelben vannak, saját költségen végeztek Covid-tesztet, ami mindkettejük esetében negatív lett, ami elvben jó hír, a gyakorlatban viszont a jelek szerint mit sem változtat a 4. napja karanténszállóban lévő pár magyar pár helyzetén.

Az eredményt megosztották az őket kezelő orvossal, de az orvos reakciója szerint ez nagyjából lényegtelen. Az nyálmintás (ATK)  teszt eredmény nem egyenlő a PCR teszttel, és ha még akár PCR is készülne, és az is negatív lenne, akkor sem engednék ki őket a tizedik napig, mert ez a protokoll. Az indoklás szerint azért a tizedik napig, mert eddig fertőzőképes az adott személy. 

 

Az eredmény negatív
Az eredmény negatív

Bár ahogy sok országban, úgy Magyarországon is egy hétre csökkentik a fenti időintervallumot, ugyanakkor a jelek szerint ezt teljesen felesleges érvként felhozni ilyen esetben, a thai szabályozás ettől még marad olyan, amilyen. 

A biztosító elvileg ma bírálja el a pár ügyét, így erősen bizakodnak, hogy a fejenként napi 120-150 ezer forintnak megfelelő összeget végül ne nekik kelljen kifizetni. 

A teljes történetet, és a velük készült interjút itt olvashatjátok el. 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Infotech
Nagyot változik a Facebook
  • szerző:nuus
  • 2022. 05. 09.