Utazás

Így utazz fillérekből: Olaszországba már 2000 forint alatt elrepülhetsz

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.13 | 10:48

Az előző videóhoz hasonlóan bevettük Európát. Most, a kicsit Milánó árnyékában ragadt városba, Bergamoba repültünk el, és nem bántuk meg.

A koronavírus árnyékában nyaralni továbbra is sokkal kellemesebb mint azt az ember gondolta volna. A pizzák, az épületek, és a középkori jellegét megőrző óváros magasra teszi a lécet, de gyalog akár egy nap alatt is bejárható, és a legtöbb látnivaló akár ingyenesen is megnézhető.

Ha csak egy napunk van Bergamóra, az is elég lesz, feltéve, hogy elég korán indul a repülő Budapestről és elég későn indul vissza.

A sikló

A siklóból rögtön kettő is van Bergamóban. Az egyik a kvázi belvárossal köti össze a felsővárost, a másik viszont a felsővárosból egészen a San Vigilio városrészig visz.  A sikló (funicolare) Bergamóban elég gyakran jár, és a 230-240 méteres magasságba néhány perc alatt felvisz minket.
Érdemes a napijegyet választani már a reptéren a jegykiadó automatában, mert a 24 órás jegy, amiben benne van minden tömegközlekedési eszköz használata a városon belül.

Láttad már a legújabb videónkat? Ha nem akkor nézz bele, biztosan tudunk pár hasznos tippel szolgálni!

Bergamo felsővárosa

Ez a középkori városrész sok titkot rejt és már az is érdekes, ha az ember felmegy siklóval és elindul az egyik utcácskán.  Mivel itt igen keskenyek az utcák, alig vannak autók, viszont annál több az érdekes hely. Találsz itt kiülős éttermeket és kávézókat, de történelmileg és építészetileg is érdekes és kellemes ez a tér.
Fantáziadús elnevezéssel Piazza Vecchia a neve, ami régi teret jelent. 2007-től a Bergamo felsővárosát körbevevő széles várfal az UNESCO világörökségének része lett.

Mennyi időt szánjunk Bergamóra?

Ha a legfontosabb látnivalókat szeretnéd megnézi Bergamoban és egy kellemes olasz ebédet is szeretnél valahol fogyasztani, akkor legalább 5-6 órát szánj a városra.

Abban persze biztosak lehetünk, hogy az repülőjegyek és a szállások ára sokak számára meglepő lesz, hiszen kétezer forint alatt is találunk már repjegyet. A videóval sokat késtem, közbeszólt a technika ördöge is, és covidos is voltam, de most végre elkészült, és persze arról is beszélek, hova utazunk legközelebb, és spoiler gyanús eseményként azt is elmondom, hogy vettem még egy motort.

De ezekkel hamarosan videóban is találkozhattok majd. Hamarosan új várost, és új országot fedezünk fel, tartsatok velünk!

Ha a koronavírus nem szól közbe, és utaznál, javaslom kövess minket, hiszen az világ különböző részeiről fogok változatos utazásokkal, és motoros videókkal jelentkezni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.