Utazás

Olaszország bekeményített – semmilyen oltást nem fogadnak el július 30-ig

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.26 | 16:18
  • trendindex: 3

Függetlenül a védettségi igazolvány meglététől – az utazást legfeljebb 48 órával megelőzőleg elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményének bemutatására köteles mindenki.

Az Európai Uniós tagállamokból a beutazás lehetséges, ám a hatályos olasz egészségügyi miniszteri rendelet speciális beutazási szabályokat állapít meg 2021. július 30-ig.

Olaszország döntött – semmilyen oltást nem fogadnak el július 30-ig

Eszerint az EGT tagállamokból (ideértve Magyarországot) Olaszországba beutazó személy – függetlenül a védettségi igazolvány meglététől – az utazást legfeljebb 48 órával megelőzőleg elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményének bemutatására köteles, melynek hiányában 10 napos járványügyi megfigyelésnek és karanténnak veti alá magát Olaszország területén.

2021. május 24-től egyéni utazás esetén a beutazó, csoportos utazás esetén a csoport/család egy tagja köteles elektronikus adatlapot kitölteni, még a beutazás előtt.

A beutazó köteles gondoskodni arról, hogy lakóhelyét tömegközlekedés igénybevétele nélkül érje el!

A repülővel érkezők esetén a repülőtér tranzitzónájának elhagyása nélkül lehetőség van a hazautazás légi úton történő folytatására, a jegyen jelzett úticél eléréséig.

Forrás: Egészségkalauz.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.