Utazás

Amikor kempingezni indult, nem sejtette, milyen borzalmas vég vár rá

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.08 | 07:18

A Sziklás-hegységben gyanútlan kempingezővel végzett egy grizzly.

Montana államban, a Sziklás-hegység északi részén ölt embert egy szürkemedve. Ráadásul egy kempingben. A grizzly kedden, kora hajnalban ment be az Ovando közelében lévő sátortáborba, ahol megtámadott és megölt egy embert. A vadvédelmi szolgálat szerint egy kerékpáros kiránduló volt az áldozat.

A grizzly korábban többször is megfordult már a kempingben.

A gyilkos mackó kézre kerítésére hajtóvadászat indult. A Sziklás-hegység északi részén egyre több a konfliktus a grizzly – a barnamedve Észak-Amerikában honos alfaja – és az ember között. A szövetségi védelem alatt álló faj szerencsére egyre több egykori természetes élőhelyén fordul elő. Eközben növekszik a térségben élők-kirándulók száma is. Áprilisban

a Yellowstone Nemzeti Parkban egy horgászt ölt meg

a grizzly. 2016-ban pedig egy erdőőrt marcangoltak szét a Flathead Nemzeti Erdőben. A tágas, Kanadáig nyúló vadon, amelynek déli peremén Ovando település fekszik, ad otthont a legnagyobb grizzlypopulációnak az Egyesült Államokban – körülbelül ezer példánynak.

Valaha mintegy ötvenezer grizzly élt

Észak-Amerika hegyvidéki területein, az 1900-as évek elejére azonban majdnem kipusztultak. A kihalás fenyegette fajt 1975 óta szövetségi törvény védi az Egyesült Államokban, így lassan gyarapszik a medvék száma.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló