Utazás

Bécsben már hajóról is oltják az embereket

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.20 | 08:18

Bécs legújabb fegyvere a koronavírus elleni harcban: egy oltóhajó.

A kis hajó hétvégenként Bécs öreg-dunai strandjain várja a magukat beoltatni akarókat. Regisztráció sem kell, egy hétvége alatt körülbelül 350 ember kaphat vakcinát. A Biber (Hód) nevezetű oltóhajó már a sokadik rendhagyó ötlet, amivel az osztrák főváros a

koronavírus elleni egyébként is bő oltási kínálatot szélesíti.

A hajó péntektől vasárnapig az Öreg-Duna strandjai között szeli a hullámokat. Ahol kikötnek, ott a legénység felállítja a padokból, asztalból és árnyékolóból álló mobil oltópontot. Az oltás a Johnson & Johnson egydózisú vakcinájával, 18 év alattiak számára pedig Pfizerrel történik. Óránként körülbelül 16 vakcinát adnak be, egy hétvége alatt így akár 350 ember is megkaphatja az oltást. A személyzetet a Johanniták, és a városi MA 45 (Bécsi Vizek) dolgozói adják. Őket a rendőrség, illetve a vízimentők kísérik.

Az új oltóakció egész nyáron elérhető,

pénteken 15 és 19 óra között, hétvégén már 11 órától. Előregisztráció sem szükséges. Ez a harmadik ilyen jellegű oltási lehetőség Bécsben. Július eleje óta ugyanis a spontán oltakozni vágyók az Austria Centerbe, a Városháza előtti tér oltópontjára és a Duna-szigetre is ellátogathatnak. Ha népszerű lesz a kezdeményezés, később akár az Új-Dunán is indulhatnak oltóhajók. Bécsben egyébként Magyarországgal ellentétben nem lankad az oltási kedv. A lelkesedést ilyen akciókkal próbálják fenntartani.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.