Film

A Jurassic Park sztárja olyan dolgot árult el a T-rexről, amit eddig nem tudtunk

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.27 | 07:48

A színész az eredeti, 1993-as Jurassic Park forgatásáról árult el kulisszatitkokat.

Nem volt veszélytelen a Jurassic Park forgatása, főleg akkor, amikor az óriási t-rex modellel kellett manővereznie a stábnak. Mivel a rendező, Steven Spielberg ragaszkodott hozzá, hogy nem kizárólag számítógépes effektekkel keltsék életre a legendás dinoszauruszt, számos nehézség akadt a gigantikus díszlettel: az esőt is megsínylette, illetve mozgatni sem volt a legkönnyebb.

Ezekről a problémákról is mesélt Joseph Mazzello, aki gyerekszínészként alakította Timet a filmben. A színész elmesélte az IGN-nek, hogy voltak ijesztő pillanatai is a forgatásnak. Számára az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor a t-rex ránehezedik az autóra, amiben a főszereplők ülnek. Visszaemlékezése szerint a stáb rosszul kalkulált, és a modell túl erősen esett rá a kocsira, alaposan frászt hozva a benne ülőkre.

A becsapódástól ráadásul a t-rex modell egyik foga is kiesett, és mivel a rendező szerint túl nagy macera lett volna rögtön visszarakni, a jelenet további részét úgy kellett leforgatni, hogy ne látszódjon a baki – ami pedig még több munkát adott a stábnak.

A színész teljes kommentárját itt lehet megnézni:

Forrás: IGN

Kép: Universal


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.