Film

Cenzúrázva került fel a Netflixre a Vissza a jövőbe 2 – ez már az alkotóknak is sok volt

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.25 | 12:18

Robert Zemeckis legendás folytatása a Vissza a jövőbe című sikerfilmhez egy olyan változatban került fel a streaming-szolgáltatóra, ami senkinek sem tetszett.

Áll a bál a közkedvelt Vissza a jövőbe 2 körül. A film nemrég került fel a Netflix kínálatába, ám egy cenzúrázott verzióban: a rajongók azon akadtak ki, hogy Marty McFly kezéből kieffektelték az Oh La La nevű erotikus magazint, amit 1955-ben talál meg. Habár csak egy pár másodperces jelenetről van szó, a legnagyobb fanoknak ez elég volt arra, hogy komolyan felháborodjanak.

Szerencsére kiderült, hogy nem direkt rosszarcoskodott a Netflix, hanem hiba történt a feltöltés során.  A filmek forgatókönyvíróját, Bob Gale-t is érzékenyen érintette az eset, és ő utána is járt az igazságnak. Ezt nyilatkozta:

“A Universal a ludas, valahogyan ők szolgáltatták a Netflixnek a film vágott változatát, amiről én is nagyjából tíz napja értesültem egy sasszemű rajongótól. A stúdió azóta orvosolta a hibát, immár a cenzúrázatlan, vágatlan, eredeti verzió érhető el.”

Úgyhogy nem kell aggódni, a film ismét az eredeti verzióban nézhető meg a Netflixen. A cenzúrázott kópia egy olyan kiadása volt a filmnek, amit egyes külföldi országokban kellett bemutatni, ahol gond lehetett volna a némileg erotikus tartalommal a nyolcvanas években. Gale szerint se ő, se a rendező Robert Zemeckis sem tudtak ennek a verziónak a létezéséről. Most meg is kérték a stúdiót, hogy ezt a kópiát semmisítsék meg.

Forrás: IGN

Kép: Universal/Netflix


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló