Film

Keddig még a tiéd is lehet a Vissza a jövőbe önbefűzős Nike cipője

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.09 | 09:06

Mindenki ismeri, vagy mindenkinek ismernie kéne a Nike önbefűzős cipőjét a Vissza a jővőbe első részéből. A 2016-ban játszódó időutazós moziban lehet valami mágikus, mert az összes futurisztikus találmányt megcsinálták és piacra dobták a tiszteletére az idén, ami szerepelt benne. Már múlt hónapban tudtuk, hogy a Nike tényleg kijön egy ilyen cipővel, de keddig a valódi mozis designnal is hozzájuthatsz, és még jótékony célt is szolgál.

nike-mag-2016-official-01_rectangle_1600

A Nike 1986 óta időről-időre előveszi az önbefűző cipőt, egyrészt magát fényezi vele, hogy milyen kultikus divattárgyat tolt harminc éve, másrészt jótékonysági okokból: a Vissza a jövőbe főszereplő Michael J.Fox Parkinson-kór alapítványát támogatja vele. 2011-ben már volt egy ilyen kör, akkor egy tanulmány cipővel jelentkeztek, és 10 nap alatt 10 millió dollárt szedtek össze az alapítványnak. 2016-ban az igazi és piacra dobott önbefűzős cipő reklámjaként kihozták a filmes sneaker tökéletes változatát.

Az igazi önbefűzős cipővel nem viccelnek, HyperAdapt 1.0 néven piacra dobják november 28-án Nike  önbefűző sportcipőjét. Többek között ennek kapcsán 89 darab önbefűzős cipőt is kisorsolnak, a Vissza a jövőbe mozi designjával, ami tényleg megszólálásig hasonlít a filmben szereplő cipőhöz.

 

A rossz hírek: a cipőkért 10 dollár befizetésével lehet pályázni, de az USA és Kanada a célpont. Ha iszonyú sok pénzed van rá, akkor megvehetsz egyet, amit aukcióra bocsátanak párat Michael J. Fox Alapítvány adománygyűjtő partiján Londonban, New Yorkban és Hong-Kongban, illetve egy pár nyilvános sorsoláson is elérhető lesz a Nike Town Londonban. Minden befolyó bevétel az alapítványt támogatja. Keress egy amerikai ismerőst, és lökd át neki a cipőméreted, 10 dollárért bárki részt vehet a sorsoláson.

Aki nem ennyire elszánt, annak ott a HyperAdapt 1.0, ez nem a mozis designt kapta, de átélheted vele a jövő megvalósult érzést.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.