Film

Már készül Kína válasza A Gyűrűk Urára

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.19 | 06:46

Minden idők legdrágább kínai filmje lesz az Aszúra, Oscar-díjas jelmeztervezővel és nemzetközi stábbal. Csak 2018-ban mutatják be, de a stúdió most kiadott belőle pár kockát, hogy ámuldozzunk rajta.

asura
Fotó: Ningxia Film Group

A hollywoodi stúdiók simán elköltenek 100-200 millió dollárt egy filmre, de Kínában eddig 60 millió dollár volt a maximum: a februárban bemutatott Hableány című film volt a rekorder, ami szépen hozott is a konyhára, hiszen 550 millió dollár bevételt termelt. Hiába, a kínaiak ezen a téren is tudnak olcsón termelni.

asura2
Fotó: Ningxia Film Group

Ahogy azonban Kína zárkózik fel gazdaságilag, úgy a filmiparban is igyekeznek. A Ningxia filmstúdió a tervek szerint 100 millió dollárért forgatja az Aszúra című monstre, kosztümös fantasyt, ami 2018-ban kerülhet a moziba. A történetről keveset tudni, csak azt, hogy a buddhista mitológián alapul (az aszúrák itt félisteni, de elég rossz természetű lények). A kiadott képkockák viszont arra utalnak, hogy nagyon látványos lesz.

Ningxia Film Group
Fotó: Ningxia Film Group

A stúdió nem viccel, leigazolták a legnagyobb arcokat a látványtervezői szakmában: a kosztümöket az Oscar-díjas Ngila Dickson (A gyűrűk ura-széria) tervezi, a hangért Martín Hernández (A visszatérő, Birdman) felel, a vizuális effekteket Charlie Iturriaga (Deadpool, Furious 7, The Social Network) felügyeli. A rendezőnek, Peng Zhangnak ugyan ez lesz az első saját filmje, de korábban lehúzott két évtizedet Hollywoodban különböző pozíciókban.

Ningxia Film Group
Fotó: Ningxia Film Group

Érdekesség, hogy fontos szerepet kap a filmben egy Matthew Knowles nevű amerikai színész, akinek a neve nem véletlenül cseng ismeretlenül: ő ugyanis arra építette fel a karrierjét, hogy folyékonyan beszél mandarinul, és kínai tévéműsorokban, filmekben játsza a fehér srácot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.