Hadászat

Kim Dzsong Un zsarolásba kezdett, rakétákat lövöldöz

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.25 | 17:18

Kim Dzsong Un hadserege cirkálórakétákkal sorozza a tengert.

Két cirkálórakétát lőtt ki a tengerbe a keleti partoknál kedden Észak-Korea hadserege Kim Dzsongun parancsára – írja a Reuters. A dél-koreai hadsereg jelentése nem közölte pontosan, a rakéták lőadatait de a Dél-Koreában állomásozó amerikai hadsereg szakértőivel közösen elemzik az információkat.

Idén már ez az ötödik ilyen észak-koreai akció.

Egy taktikai irányított rakéta mellett két darab, nagy sebességre és felszállás utáni manőverezésre képes hiperszonikus rakétát, valamint a mostani két cirkáló rakétát küldték bele a Kelet-kínai tengerbe. Kim Dzsongun nemrég azzal is fenyegetett,  hogy feloldja az atombombák és a nagy hatótávolságú rakéták tesztelésére vonatkozó korlátozást. Észak-Korea 2017 óta nem tesztelt nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákat vagy atomfegyvert, de az USA-val folyó nukleáris leszerelési tárgyalások kezdete óta több rövidebb hatótávú rakétát is kilőtt, ami szakértők szerint egyértelmű provokáció.

A mostani rakétalövések célja a geopolitikai feszültség gerjesztése lehet,

arra késztetve az Egyesült Államokat, hogy új stratégiát dolgozzon ki Kim Dzsongunnal szemben. „A cirkálórakéták lassabbak, mint a ballisztikus rakéták, ezért kisebb fenyegetésnek számítanak, de nagy pontossággal találnak el célpontokat” – mondta egy szakértő. Észak-Korea nyitott lenne a tárgyalásokra, ha az Egyesült Államok és szövetségesei felhagynak a szankciókkal és a hadgyakorlatokkal. Vagy nem.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Csobot Adél odavan az exért
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 18.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.