Külföld

Origamiházakkal segít egy nő a hajléktalanokon

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.24 | 07:45

Nem kell hozzá más csak egy kis kartonpapír meg egy jó nagy szív tele jóindulattal, empátiával és szeretettel.

Tina Hovsepian munkája és elhivatottsága egészen figyelemreméltó és példaértékű. A hölgy egy olyan környéken nőtt fel Los Angelesben, ahol egészen sok hajléktalan élt, és már gyerekként felmerült benne a kérdés: miért élnek az utcán ezek az emberek, és miért nem segít rajtuk senki?

Az egyetemen építészetet tanult Hovsepian, akiben a szociális érzékenység jobban buzog, mint az átlagemberben, elhatározta, hogy ha felnő, segíteni fog a rászorulókon, ezzel is jobbítva a világon. Később rátalált a buddhizmusra, ami csak növelte benne a segíteni akarás vágyát.

Ha másokon segítesz, azzal magadon is fogsz, nem beszélve a világról

– foglalja össze egyszerű, de nagyon megszívlelendő életfilozófiáját Tina Hovsepian.

Tina Cardborigami nevű hajléktalan segítő projektje közben új utakra tört. A nepáli földrengés után segítettek újjáépíteni egy iskolát, egy könyvtárat és utakat, amik távoli területekre vezetnek. Természetesen a kartonsátrakat is bevetették, hisz sokan maradtak fedél nélkül.

Tina Hovsepian és a Cardborigami munkáját azóta több neves nemzetközi szervezet is elismerte, honorálta. Hovsepian 2015-ben elnyerte a Toyota alapította Mother of Invention díjat, de a Muhamad Ali Center is méltányolta a Cardborigami humanitárius tevékenységét.

Preparing for #nepal #gorkha #rebuild #nepalearthquake #2015

A photo posted by Cardborigami (@cardborigami) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló