Sport

Veszélyben a téli olimpia? Norovírus-járvány tört ki a helyszínen

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.07 | 14:23

Elsősorban a biztonsági őrök között tombol a vírus. Több tucat közülük már megbetegedett, és most további 1200 biztonsági őrt haza is küldenek. Két nap múlva pedig kezdődik a téli olimpia a dél-koreai Pyeongchang-ban. Para van!

A norovírus-fertőzés egy elég kemény betegség. A gyomor-bélrendszert támadja meg, komoly hányással és durva hasmenéssel jár. A panaszok viszont pár nap alatt elmúlnak, ráadásul maradandó károsodás vagy utóhatás nélkül, de amíg tombol a vírus, addig az ember tényleg nem nagyon tud mit csinálni, csak hagyni, hogy alul és felül minden kijöjjön.

Úgyhogy most elég nagy a para a téli olimpia helyszínén, mert ugyan azonnal intézkedtek az egészségügyi probléma elhárítása érdekében (az 1200 biztonsági őr mellett a katonai személyztet tagjai közül is lecseréltek 900-at), a norovírus nem az, ami könnyen hagyná magát legyőzni: rendkívül agresszív és nagyon fertőző.

A szervezők most azon dolgoznak gőzerővel, hogy megtalálják a vírusfertőzés forrását, és semlegesítsék azt, még  a pénteki nyitóünnepség előtt. Az biztos, hogy a higiéniai előírásokon szigorítanak. De a csapatok is iparkodnak elkerülni a vírusfertőzést. Az amerikaiak például különféle extra óvintézkedéseket hoztak, és nem az olimpiai faluban fognak megszállni, saját szakácsokat hoznak, akik külön főznek majd a sportolóiknak. A szervezők bizakodnak, hogy még a téli olimpiai játékok kezdete előtt megtörik a vírus ellenállását és leszámolnak vele. Különben bele sem merünk gondolni, mi lesz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.