Külföld

Bűnösnek találta a bíróság Harvey Weinsteint

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.25 | 17:18

Szexuális támadásban és nemi erőszakban találták bűnösnek Harvey Weinstein hollywoodi filmmogult, de a legsúlyosabb vád alól felmentették.

Bűnösnek mondta ki egy New York-i bíróság esküdtszéke hétfőn a szexuális bűncselekményekkel többszörösen vádolt producert, Harvey Weinsteint. A számtalan színésznő által megvádolt mogulra az egykori munkatársa, Mimi Haleyi elleni szexuális támadást és Jessica Mann színésznő megerőszakolását tudták rábizonyítani.

Ezért a két bűncselekményért akár 25 öv börtönt is kaphat Weinstein, de az ítélet kihirdetésére még március 11-ig várni kell. Akár életfogytiglan is lehetett volna a büntetés, ha az esküdtszék bűnösnek találja a legsúlyosabb vádpontban, azaz szexuális ragadozóként elkövetett erőszakban. Ezalól azonban pont felmentették a mogult az öt napos gondolkodási idő alatt.

Az itt ülő férfi nemcsak egy hollywoodi titán volt, hanem egy erőszaktevő is

– jelentette ki a vádat képviselő manhattani helyettes ügyész, Meghan Hast a tárgyaláson.

A tárgyalás után Weinsteint kórházba szállították, mert komoly mellkasi fájdalmakra panaszkodott. A vádlott egyébként gyakran tűnt gyengének a tárgyalás folyamán, ahova szinte minden alkalommal járókerettel érkezett. Természetesen kritikusai, köztük az őt korábban zaklatással vádoló Rose McGowan színésznő szerint csupán tettette a gyengeséget, hogy szimpátiát keltsen az esküdtekben.

Forrás: 24.hu

Kép: Don Emmert / AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló